A munka szerepváltozása címmel tart szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2015. november 5-én, csütörtökön 15 órától Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Dísztermében (1088 Budapest, Reviczky utca 4., 1. emelet).

A rendezvényen Török Emőke, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető-helyettese, egyetemi docense A munka megvetésétől a határtalan munkáig című előadásában bemutatja, hogy a munka izgalmas és változatos utat járt be az elmúlt századok során. Míg korábban a munkátlanság, ma a jó minőségű munka a privilégium. Külön vizsgálja, igaz-e, hogy ahogy társadalmaink – mint azt néhányan feltételezik – kifogynak a munkából, az igazi élet egyre inkább „más területeken zajlik”? Vagy a fizetett munka továbbra is életünk középpontja, a fontos, hasznos, értelmes emberi tevékenység szinonimája? Ezt követően Ternovszky Ferenc, a Budapesti Gazdasági Főiskola főiskolai tanára tart előadást A munka és a család kapcsolatának fejlesztése címmel. A tanácskozás moderátora Bagó József, a Belügyminisztérium szakmai tanácsadója, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb november 3-án 14 óráig szíveskedjék előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail címen.