Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi  stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke, az MKT elnökségi tagja a továbbiakban a megújuló MKB Bank elnök-vezérigazgatójaként dolgozik, ezért július 22-i hatállyal lemondott minden jegybankban betöltött tisztségéről.
A Magyar Nemzeti Bank elnökének egyetértésével Balog Ádám alelnök ma elküldte a lemondását tartalmazó nyilatkozatát Áder János köztársaság elnöknek, így – a jegybanktörvény értelmében – vezetői tisztséget tölthet be az MKB Bankban.

Balog Ádám 2013. március 6-tól dolgozott a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökeként. Irányítása alatt született meg egyebek mellett a magyar gazdaság egyik motorját adó Növekedési Hitelprogram, és ehhez az időszakhoz köthető az önfinanszírozási koncepció és monetáris politikai eszköztárának ehhez kapcsolódó megújítása is. Az általa vezetett alelnökség vizsgálta felül a hitelintézetek hosszú távú devizális likviditását szabályozó mutatóit, dolgozta ki és vezette be az ún. adósságfék-szabályokat, valamint alkotta meg az elszámolási törvényhez kapcsolódó MNB rendeleteket.

Elnökségi tagunknak az MKB Bank elnök-vezérigazgatójaként végzett munkájához sok sikert kívánunk!