Mindhárom határainkon túli magyar közgazdász társaság fiataljai részt vettek a Magyar Közgazdasági Társaság ifjúsági szervezeteinek március eleji, háromnapos vezetői hétvégéjén Budapesten.

 

A péntek délután Strukturált Párbeszéddel (az Európai Unióban alkalmazott, fiataloknak szóló konzultációs eszköz, eszmecsere), majd csapatépítõ, ismerkedõ játékokkal indult. A szombat délelõttöt Horváth Ádám, a Five Star Consulting vezetõ trénerének, mindenkit megmozgató, minden elemében gyakorlatias marketing és branding célközpontú tréninge indította. Délután ötletbörzével, az alakuló szervezetek indulását segítõ workshoppal és csapatépítõ játékokkal folytatódott a program, de a résztvevõk szót ejtettek az április 24-26-án Gyöngyösön megrendezendõ XXXV. FIKOT-ról, valamint a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciójának márciusi, kolozsvári EFIKOT-járól is.
Délután Hegedüs Éva, az MKT fõtitkára tartott elõadást, majd a konferenciatervezés és -szervezés technikájával ismerkedhettek meg a résztvevõk. Ezt követõen Marczi Roland mutatta be a Unibreeze-t, ami egy egyetemistáknak és fõiskolásoknak tervezett online programajánló, ahol hamarosan az MKT IB rendezvényei is megjelennek. A nap utolsó elõadója a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke, Kaszás András volt. Vasárnap a hétvége zárásaként a résztvevõk sorra vették a következõ félév teendõit.