A Magyar Közgazdasági Társaság országos tisztújítását megelőzően, az elmúlt hetekben tisztújító közgyűlést tartottak az MKT megyei szervezetei és szakosztályai is. Néhány szervezetünk élén új elnököt és új titkárt üdvözölhetünk.

Az MKT Baranya Megyei Szervezete élén hosszú évek után történt változás: elnöknek Láng Róbertet (Adval Tech QSCH) választották a tagok, a titkári feladatokat pedig mostantól Somosi Péter (Penta Unió Zrt.) tölti be. A Csongrád Megyei Szervezet élére Troján Tamást (Magyar Nemzeti Bank) választották, míg a titkári teendőket Szakács Kornélra (SZTE GTK, Fundamenta Zrt.) bízták. Hajdú-Biharban a Debreceni Egyetem stratégiai rektorhelyettese, Nábrádi András lett az MKT megyei elnöke. A Heves Megyei Szervezetnél új titkárt választottak: ezt a feladatot Soós Gabriella (Eszterházy Károly Főiskola) látja el. AZ MKT legfiatalabb megyei szervezeténel, Veszprémben Molnár Tamás (Pannon Egyetem) személyében pedig új elnököt választott a tagság.

Néhány szakosztály élén is történtek változások az elmúlt hetekben. Az Informatikai Szakosztály titkári feladatait Szűcs László (Antenna Hungária Zrt.) vette át. A Munkaügyi Szakosztály elnöke Bagó József (Belügyminisztérium) lett, a szakosztályi titkári feladatok ellátásával pedig Józsa Mártát (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) bízta meg a tagság. A Nemzetközi Gazdaság Szakosztály új elnöke Ferkelt Balázs (Budapesti Gazdasági Főiskola) lett. A Pénzügyi Szakosztály elnökének Nagy Mártont (Magyar Nemzeti Bank), titkárának pedig Nagy Viktóriát (Magyar Nemzeti Bank) választották a tagok.

A megyei szervezetek és szakosztályok leköszönt vezetőinek nagyon köszönjük az MKT érdekében végzett munkájukat. Az újraválasztott és az újonnan megválasztott vezetőknek pedig jó munkát és sok sikert kívánunk!