Türelemmel viselt, hosszú betegség után, életének 59. évében elhunyt Vigvári András, a Magyar Közgazdasági Társaság Ellenőrzési Szakosztálya elnökségének tagja, a Budapesti Gazdasági Főiskola korábbi tudományos rektorhelyettese.

Vigvári András 1979-ben szerzett diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1997-ben pénzügyi szakközgazdász, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és posztgraduális bankdiplomát szerzett a Nemzetközi Bankárképző Központban. 1982-ben summa cum laude egyetemi doktor az MKKE-n, 1988-ban a közgazdaságtudomány kandidátusa, 2003-ban habilitált doktor.

Több évtizeden át tagja volt a Magyar Közgazdasági Társaságnak, és tagja volt a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének és a Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesületének is. Több OTKA- és OKTK-kutatás résztvevője, illetve két OTKA-kutatás témavezetője volt. 2000-től oktatóként és témavezetőként részt vett a Miskolci Egyetem Gazdálkodástudományi, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Menedzser és Szervezéstudományi Doktori Iskolájának tevékenységében is. Dolgozott banki középvezetőként, 1999-től pedig az Állami Számvevőszék Kutatóintézetének munkatársa volt.

Több, mint százötven magyar és idegen nyelvű (közöttük több külföldön megjelent) publikáció, köztük öt könyv és számos könyvrészlet szerzője volt.

Vigvári Andrást a Budapesti Gazdasági Főiskola a saját halottjának tekinti. Temetése 2014. április 23-án 14 órától lesz a Farkasréti temető Hóvirág utcai ravatalozójában.