Testvérszervezetünk, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság 2013. október 18–20. között Nagyváradon rendezi meg évi legjelentősebb szakmai rendezvényét, a közgazdász-vándorgyűlést. A céljunk olyan pozitív együttműködési és társulási formák felkeresése és felmutatása, amelyek hozzájárulnak a térség fejlődéséhez és kompetitív előnyeinek kihasználásához. Az RMKT idei vándorgyűlésének címe: „Együttműködési és társulási formák a jövő gazdaságában”. Részletes program és regisztráció: http://vandorgyules.rmkt.ro

A huszonhárom éves szervezet a romániai magyar közgazdászokat fogja össze Bukaresttől Szatmárig, Sepsiszentgyörgytől Aradig, és e szakmai közösség találkozásának biztosít lehetőséget az idén is e konferencia. Meghívott előadóik hagyományosan hazai román és magyar, valamint külföldi gazdasági szakemberek, oktatási, kutatási, vállalati, kormányzati jegybanki és más szakterületekről.

Az idei vándorgyűlés témája „Együttműködési és társulási formák a jövő gazdaságában”. A hagyományoktól eltérően pénteken délután tartják a plenáris előadásokat, amelyeket szombaton hat szekcióülés követ, amelyek során neves előadók segítségével szeretnék körüljárni azokat a társulási és együttműködési lehetőségeket, amelyek versenyképessé tehetik a régiót a globális versenyben. A szakmai program szombaton délután egy plenáris üléssel zárul majd Nagyváradon.