Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségének tagjává választotta a társaság május 25-i éves küldöttközgyűlése. Az ülésen 70. születésnapja alkalmából, sok évtizedes szakmai tevékenységének elismeréseként az MKT második elnökének tiszteletére alapított Kautz Gyula-díjat vehette át Békesi László kandidátus, egyetemi tanár, volt pénzügyminiszter Kovács Árpádtól, a társaság elnökétől.

A küldöttközgyűlésen a megyei szervezetek és a szakosztályok küldöttei a társaság elnökségébe választották Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét.

Az eseményen „Válságmenedzselés és útkeresés – dilemmák és viták” címmel megtartott előadását követően vehette át közelgő 70. születésnapja alkalmából az MKT második elnökének tiszteletére alapított Kautz Gyula-díjat Békesi László kandidátus, egyetemi tanár, volt pénzügyminiszter. A kitüntetéssel Békesi Lászlónak a köz szolgálatában sok évtizeden át kiemelkedő színvonalon végzett szakmai tevékenységét, Magyarország piacgazdasági átalakulásához, majd két súlyos makrogazdasági válság kezelésének megalapozásához való sikeres hozzájárulását ismerte el a társaság. A díjat a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, Kovács Árpád adta át a kitüntetettnek.

A Magyar Közgazdasági Társaság éves küldöttközgyűlésén szó esett a jubileumi, 50. Közgazdász-vándorgyűlés előkészületeiről is, amelyet Átalakulás és konszolidáció a magyar gazdaságban és gazdaságirányításban címmel 2012. szeptember 27. és 29. között Egerben rendez meg a társaság. A hazai közgazdász szakma legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelének plenáris és szekcióülésein vezető gazdaságpolitikusok – jelenlegi és volt kormánytagok, szakpolitikusok –, a pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplői, gazdaságkutatók, akadémikusok és egyetemi tanárok tartanak előadásokat a várhatóan több mint félezer fős, hazai és határainkon túli magyar közgazdászokból álló hallgatóság előtt.

A megyei szervezetek és a szakosztályok küldöttei egyhangúlag elfogadták az MKT 2011. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót és a kapcsolódó dokumentumokat, a társaság 2011. évi közhasznúsági jelentését, valamint 2012. évi költségvetését is.