Szakmai közhely, hogy a magyar foglalkoztatási ráta az európai rangsor alján helyezkedik el. Kutas János foglalkoztatáspolitikai témákat elemző közgazdász évek óta következetesen állítja, hogy a ráta magasabb a hivatalosan deklaráltnál, 55-57 százalék helyett 63-66 százalék körül mozgott 2008-cal bezárólag. Ha igaza van, a foglalkoztatáspolitika egyik kiindulópontja kérdőjeleződik meg. E témakörben szervez műhelybeszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2012. február 28-án, kedden 14 órától az MKT székhelyén, a City Corner irodaház IV. emeleti 433-as termében (Budapest IX. kerület, Üllői út 25.). Felkért hozzászólók: Adler Judit, Drecin József és Tóth László. A beszélgetés moderátora: Herczog László.

A szerző érveit és következtetéseit egy részletes tanulmányban foglalta össze, amely letölthető a  http://www.munkaugyiszemle.hu/foglalkoztatasi-rata-realis-merteke internetes címről.

Kérjük, hogy részvételi szándékát február 23-áig szíveskedjék jelezni az MKT Titkárságán, az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.