Elindult az Állami Számvevőszék által kiadott és szerkesztett tudományos portál, a Pénzügyi Szemle Online. A http://www.penzugyiszemle.hu oldalon elérhető és a Pénzügyi Szemle közpénzügyi folyóirathoz kapcsolódó honlap nagyban támaszkodik a Számvevőszék tudásbázisára, de munkáját külső szakértők is segítik.

A honlap szerkesztőinek célja a felelős, hasznos, eredményes és hatékony közpénzgazdálkodás elősegítése, valamint a pénzügyi kultúra széles körben történő emelése, fejlesztése. Meggyőződésük, hogy a közt érintő szinte minden kérdésnek vannak pénzügyi és közpénzügyi kihatásai, így nem csak a szűken értelmezett pénzügyi kérdésekkel, hanem a közgazdaságtan és a pénzügytan határterületeivel is szívesen foglalkozunk.

A Pénzügyi Szemle Online szerkesztői arra törekednek, hogy a portál egy pezsgő tudományos vitafórummá váljon, ezért lehetőség van a vitacikkek kommentelésére is. A kommentelést saját néven teszik lehetővé, a színvonalas tudományos vita feltételezi ugyanis, hogy mindenki a nevével is vállalja a véleményét. Interjúsorozatban mutatják be a közpénzügyekkel foglalkozó legfontosabb magyar közgazdászokat, törvénytárban foglalják össze a legfontosabb közpénzügyi törvényeket, és napi rendszerességgel beszámolnak a legfrissebb magyar és nemzetközi tanulmányokról. Eseménynaptárukban minden olyan konferenciáról, tudományos előadásról, doktori védésről és egyéb eseményről számot adnak, amely érdekelheti a közpénzügyek és a pénzügyek iránt érdeklődő tudományos közösséget. A portálon helyet kapnak az Állami Számvevőszék munkáját érintő tudományos-szakmai viták, és a tervek között szerepel az is, hogy a számvevőszéki jelentéseket megalapozó előtanulmányok megvitatására is itt kerüljön sor.

A tudományos fórumra és a honlapra a http://www.penzugyiszemle.hu/regisztracio címen lehet regisztrálni.