Európa válaszol – Magyarország és az EU: jelen és jövő. Ezzel a címmel szervez konferenciát 2011. május 30-án, hétfőn 14 órától a Budapesti Corvinus Egyetem III. előadójában (Budapest, Fővám tér 8.) a Gáspár Pál Közgazdaságtudományi Emlékalapítvány. A rendezvény meghívott előadói: Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa, Balázs Péter volt külügyminiszter, az Európai Bizottság korábbi tagja, a CEU professzora, az MKT alelnöke és Rácz Margit, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének kutatási igazgatója.

Az előadásokat követően kerekasztal-beszélgetést tartanak Madár István, a BCE egyetemi adjunktusa, a Portfolio.hu szerkesztője, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának titkára, Nagy Katalin, a Kopint Konjunktúrakutató Alapítvány ügyvezető igazgatója, Oblath Gábor, az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa és Zsoldos István, a MOL Nyrt. vezető közgazdásza részvételével. A kerekasztal-beszélgetést Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a BCE Közgazdasági Intézetének igazgatója, az MKT alelnöke moderálja.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat az alább letölthető regisztrációs lap visszaküldésével az info@gasparalapitvany.eu e-mail-címen szíveskedjenek jelezni.