Út a jövőbe – párbeszéd a gazdaságélénkítésről – ezzel a címmnel indít közös programsorozatot a Magyar Közgazdasági Társaság és az IBM 2010 október 28-án 15 órától a Marriott Courtyard City Center Hotelben (1085 Budapest, József körút 5.). A sorozat első előadásának szakértő előadói Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország megbízott vezérigazgatója lesznek.

A hat előadásból álló sorozat a magyar gazdaság lehetőségeiről és a vállalkozások versenyképességét segítő, új technológiákról szól majd, és olyan kérdéseket vet fel, melyek megoldása, vagy legalább a kérdések megfelelő megfogalmazása égetően fontos a magyar gazdaság szereplőinek, így benne a vállalkozásoknak és a fogyasztóknak is.

A gazdaság-, a vállalkozás- és a városfejlesztés lehetőségeinek, a pályázatok, az EU és a kormány támogatta fejlesztési programok feltérképezése azonban csak az első lépések egyike: az előadássorozat nem hagyja említés nélkül az egészségügyi ellátórendszer hiányosságait, a tömegközlekedés fejlesztésének lehetséges mikéntjeit, az élhetőbb városok építését elősegítő informatikai rendszerek és a hatékonyabb energiafogyasztásra való nevelés fontosságát sem.

Az egyes szakterületek avatott specialistái és az IBM szakemberei a megoldásra váró problémák lényegét ragadják meg: nem mulasztanak el beszélni a tudomány és az innováció kulcsszerepéről a gazdaság növekedési folyamatában, sem arról, hogy a legújabb informatikai vívmányok milyen módon állíthatók az egyes projektek és a végső célok szolgálatába, azaz hogyan szolgálhatják az embert egy jól működő világ megteremtésében.

A sorozatról bővebb információ ide kattintva szerezhető, a sorozat tematikája pedig ide kattintva érhető el.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat a rendezveny@hu.ibm.com e-mail-címen szíveskedjenek előre jelezni.