Mitől függ egy ország versenyképessége, hogyan mérjük azt és mennyire befolyásolhatók ezek a tényezők? Hogyan alakult Magyarország versenyképessége az elmúlt években? Mi az adózás és a versenyképesség kapcsolata? Összefér-e a versenyképesség és a társadalmi igazságosság? Mennyiben szabad feladnunk az utóbbit az előbbiért? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának tizedik, záró adása 2010. június 2-án, szerdán délután 15 órától a Festetics-palota Andrássy termében (VIII. kerület, Pollack Mihály tér 3., a Bródy Sándor u. sarkán), valamint a www.beszelgetnikell.hu honlapon. A vitafórum előadói Kovács Árpád egyetemi tanár, a Magyar Közgazdasági Társaság el­nöke, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Török Ádám akadémikus, a Költségvetési Tanács tagja, az MKT alelnöke, valamint Pitti Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem tudományos kutatója, az MKT elnökségi tagja, az APEH volt elnöke. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

A www.beszelgetnikell.hu internetes honlapon élőben, internet-televíziós technológiával sugárzott vitafórumba nem csak a beszélgetést a helyszínen figyelemmel követők kapcso­lódhatnak be, a honlapon keresztül, az élő adás közben az internetezőknek is lehetőségük lesz kérdéseket feltenni.

Természetesen a helyszínen, a Festetics-palota Andrássy termében (VIII. kerület, Pollack Mihály tér 3., a Bródy Sándor u. sarkán) is részt lehet venni a vitában. Kérjük, hogy az érdeklődők részvételi szándékukat június 1-jén, kedden délig jelezzék a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, a +36-1-331-69-06-os telefonszámon vagy az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.