Miért összpontosul még mindig a K+F-kapacitások kétharmada Budapestre? Elegendő kutatási potenciállal rendelkeznek-e vidéki egyetemi centrumaink? Fejlődhet-e a kutatási-fejlesztési kapacitás ipari háttér nélkül a magyar régiókban? Mi a felelőssége a tudománynak és mi az üzleti szférának abban, hogy alacsonyak a K+F kiadások Magyarországon? Mennyiben sikerül az uniós támogatásokat kutatás-fejlesztési célokra felhasználnunk? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának következő adása 2010. február 11-én, csütörtökön délután 15 órától a www.beszelgetnikell.hu honlapon.

A vitafórum előadói Török Ádám akadémikus, egyetemi tanár, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke, Horváth Gyula egyetemi tanár, az MTA Regionális Kutatások Központjának főigazgatója és Balogh Tamás, a Polinvent Kft. műszaki igazgatója lesznek. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

A www.beszelgetnikell.hu internetes honlapon élőben, inter¬net-televíziós technológiával sugárzott vitafórumba nem csak a beszélgetést a helyszínen figyelemmel követők kapcsolódhatnak be, a honlapon keresztül, az élő adás közben az internetezőknek is lehetőségük lesz kérdéseket feltenni.

Természetesen a helyszínen, a Festetics-palota Andrássy termében (VIII. kerület, Pollack Mihály tér 3., a Bródy Sándor u. sarkán) is részt lehet venni a vitában. Kérjük, hogy az érdeklődők részvételi szándékát február 10-én, szerdán délig jelezzék a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, a +36-1-331-69-06-os telefonszámon vagy az ooffice.mkt@t-online.hu e-mail-címen.