ENERGIA – Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Ezzel a címmel rendeznek egész napos konferenciát és szakmai dialógust – a Kezünkben a jövőnk rendezvénysorozat részeként – 2009. november 19-én, csütörtökön Budapesten, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban.

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a közvetlen dialógusra, konzultációra a szakmai szövetségek, a kormányzat, valamint az energiaszektort képviselő cégek, szakemberek között, teret és megjelenési lehetőséget nyújtva a civil szféra képviselőinek is.

A rendezvény a magyarországi energiapolitika helyzetértékelésének felvázolásán túl, az abban rejlő problémákra és a még kiaknázatlan lehetőségekre fókuszál. Kiemelten kíván foglalkozni Magyarország energiapolitikájának kérdéseivel, az Európai Unió által meghatározott célkitűzésekkel, különös tekintettel az uniós támogatások lehetőségeire, a folyamatban lévő és a megvalósult projektek bemutatására is.

A konferencia egyúttal a „Kezünkben a jövőnk” rendezvénysorozat első, a Megújuló Energiák konferenciájának folytatása, follow-up-ja is, melynek során ismertetni kívánja azokat a tapasztalatokat, melyeket a megújuló energiákkal kapcsolatban, az elmúlt egy évben életbe lépett rendeletek, törvények hoztak az energiapolitikában.

A konferenciáról bővebb információ a www.kezunkbenajovonk.hu honlapon található, s innen tölthető le a rendezvény jelentkezési lapja és részletes programja is.