Hazánk atomenergia-fejlesztésének kérdései, különös tekintettel a Paksi Atomerőmű tervezett bővítésére, a Magyar Országgyűlés határozata alapján – ezzel a címmel szervez konferenciát szeptember 10-én, csütörtökön 11 órától Budapesten a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége.

A “Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban” címet viselő rendezvénysorozat részeként megtartandó konferencián – a Hungexpo Zrt. Budapesti Vásárközpont Konferenciaközpontjának nagyelőadójában (Budapest X., Expo tér 1.) – Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter tart vitaindító előadást. Felkért hozzászólók: Süli János, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója, Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója, Szabados Gábor, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal elnöke és Kósa Péter, a Fiatalok a Nukleáris Energetikáért egyesület elnöke.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám előzetes regisztráció szükséges hozzá a gttsz@mtesz.hu e-mail-címen vagy a 201-87-37-es telefonszámon. Ezen a telefonszámon és e-mail-címen igényelhető szeptember 4-ig, péntekig a belépéshez szükséges bon is.