A magyarországi gyógyszeripar stratégiai lehetőségeiről szervez szakmai vitát 2009. június 17-én, szerdán 14 órától a Magyar Államkincstár Vadász utcai színháztermében (Budapest, V., Vadász u. 16.) a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari és Vállalkozási Szakosztálya.

A szakosztály vitaülésein újra és újra felmerül a kérdés, hogy vajon szükséges-e, és ha igen, milyen területeken indokolt iparpolitika megfogalmazása, és az mire terjedjen ki. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) a magyarországi gyógyszeriparra vonatkozóan készített egy stratégiai előterjesztést a közelmúltban. Ennek kapcsán a szakosztály vezetése felkérte az NFGM képviselőjét, hogy az elkészült munkát mutassa be, az iparág szakmai testületeinek képviselőit pedig arra kérte, hogy fejtsék ki véleményüket e munkáról.

A szakmai vita előadója: Bakács András, az NFGM főosztályvezetője. A szakmai részéről Dr. Újfalussy Györgyné és Dr. Buzás László, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége képviselői, valamint Szolyák Tamás, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke szólnak hozzá a témához.

Kérjük, hogy részvételi szándékát – a helyszínen működő beléptető rendszer miatt – legkésőbb június 15-én délig jelezze a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, a 331-69-06-os telefonszámon vagy az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen!