Az államháztartás zöldítése – kiút a válságból. Ezzel a címmel szervez konferenciát 2009. június 11-én 14 órától Budapesten az Országgyűlési Biztosok Hivatalának földszinti előadótermében (Budapest, V. kerület, Nádor utca 22.) a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, a budapesti Brit Nagykövetség és a Magyar Közgazdasági Társaság.

A gazdasági válság hatására számos olyan tanulmány, ötlet látott napvilágot, amely a válságból való kilábalás lehetséges módozatait taglalja. Egyre szélesebb körben nyer teret az a meggyőződés, mely szerint a jelen válságból a kiutat a gazdaság, szűkebb körben pedig az államháztartás környezetvédelmi szempontú átrendezése jelenti. A jólét és a biztonság közép- és hosszabb távon csak úgy biztosítható, ha a mostani intézkedéseink egyszerre három válságot képesek kezelni: a rövid távú pénzügyi, a középtávú energia-, és a közép és hosszú távú éghajlati és erőforrásválságot. A környezetvédelmi szempontú gazdaságélénkítési koncepciónak egyik eszköze az államháztartás környezetvédelmi szempontok szerinti fokozatos átalakítása.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a helyek korlátozott száma miatt legkésőbb 2009. június 9-ig küldje el a jovonemzedekek@obh.hu e-mail-címre