A Magyarország és a Koreai Köztársaság közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 20. évfordulója alkalmából Future Perspectives of Hungary-Korea Relations címmel ünnepi konferenciát szervez 2009. június 9-én, kedden 13 órától a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében (Budapest, V. kerület, Roosevelt tér 9.) – a Magyar Külügyi Intézettel, a Magyar Közgazdasági Társasággal és az Interparlamentáris Unió Magyar-Koreai Tagozatával együttműködve – a Magyar-Koreai Társaság.

A konferenciát H. E. Mr. SUH Chung-ha, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete nyitja meg. Magyar részről előadást tart Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke (Dél-Korea és Magyarország: Eredmények és lehetőségek a tudományos kapcsolatokban), Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke (Együttműködés a legmagasabb szintű koreai és magyar számvevőszékek között), valamint Dr. Kádár Béla akadémikus, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös és tiszteletbeli elnöke (A magyar-koreai gazdasági együttműködés stratégiai jelentősége).

Koreai részről BAE Geug Chan, a Koreai Külügyi Intézet kutatási igazgatója, MIN Dong-Pil, a Koreai Tudományos és Technológiai Alapkutatások Tanácsának elnöke és KIM Jong-Choon, a KOTRA Budapest vezérigazgatója tart előadást a rendezvényen.

A konferenciát követően a résztvevőket egy Bibimbap Fesztiválra invitálják az MTA Krúdy termébe. A bibimbap egyrészt, egy ízletes, rizsből, húsokból, zöldségekből álló tradicionális koreai étel, másrészt egy könyv címe is, amelynek szerzője, RA Jong Yil, a Woosuk Egyetem elnöke, a Koreai Köztársaság korábbi londoni nagykövete is itt lesz a fesztiválon.

Kérjük, hogy a terem korlátozott befogadóképességére tekintettel részvételi szándékát mind a konferenciát, mind pedig a Bibimbap Fesztivált illetően mielőbb, de legkésőbb 2009. május 20-ig jelezze a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen vagy a 06 (1) 331-69-06-os telefonszámon.