A lakásvagyonunk megtartása-megőrzése válság idején – ezzel a címmel szervez kerekasztal-beszélgetést – a közelmúltban betegség miatt elmaradt rendezvény „pótlásaként” – a Magyar Közgazdasági Társaság Társadalomgazdasági Szakosztálya 2009. május 26-án, kedden 17 óra 30 perctől Budapesten, az Andrássy-egyetem Andrássy-termében (Budapest VIII., Pollack Mihály tér 3.).

A vitát Szegő Szilvia közgazdász és Vass Csaba filozófus-közgazdász vezeti. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Asztalos László, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának tagja, Székely Gáborné, a KSH munkatársa, Ferencz Iván, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. munkatársa, Garai László gazdaságpszichológus, Giday András közgazdász és Csomós József lakáspolitikai szakértő.

A kerekasztal-beszélgetés során a következő témákra keresnek választ a résztvevők: a pénzügyi és a lakáspolitika közös alapelvei; lakásgazdálkodási modellek: hol a bérlakás mostanában; állami beavatkozás hitelválság idején a lakásvagyon és tulajdonosaik mentésére; „lakás(f)osztás Magyarországon” a 90-es években; beépült-e a lakhatás költsége a magyar bérszínvonalba – olcsó bérek, drága lakások – ki nyer és ki veszít rajta; magyar modell: lakásépítés kalákában.

Kérjük, hogy részvételi szándékát május 22-én, pénteken délig jelezze a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen vagy a 331-69-06-os telefonszámán.