A Magyar Közgazdasági Társaság vállalta a Szolnoki Főiskola és partnerintézményei által meghirdetett országos, 9-10. osztályos tanulók számára meghirdetett tehetséggondozó tanulmányi verseny szakmai támogatását. A verseny témaköre a jelenkor egyik legaktuálisabb és sokak által vitatott folyamata: a globalizáció lesz – mely témakörből adódik a verseny neve is: globeDOTcom.

A Magyar Közgazdasági Társaság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete illetve Szolnoki Diákszervezete is kiveszi részét a szervezésből, hiszen a 2009 tavaszán megrendezendő döntő lebonyolításában vesznek majd részt. A fináléba bejutó tanulók belekóstolhatnak a főiskolás hallgatói lét izgalmaiba, hiszen az új Campus ad majd helyet a színes, több napos rendezvénynek.

A verseny előkészítésében és lebonyolításában a környék középiskolái közül is többen együttműködnek intézményünkkel, a Bercsényi Miklós Gimnázium és Kollégium, a Varga Katalin Gimnázium, a Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye, illetve a Közgazdasági és Idegenforgalmi Kéttanítási Nyelvű Tagintézménye is.

A háromfordulós versenyen a tanulóknak lehetőségük nyílik nemcsak a tankönyvek oldalait lapozgatni, hanem gyakorlati feladatok segítségével, önálló kutatómunkával szereznek újabb és újabb tudást.

További részletek hamarosan a Szolnoki Főiskola honlapján –www.szolf.hu!