Immár nem csak kedvezményes vásárlásra nyújt lehetőséget az MKT tagsági kártyája! A kártyákon megtalálható vonalkód (az úgynevezett debitcode) elektronikus vásárlási utalványként is működik, amellyel – természetesen a megfelelő összeg feltöltését követően – biztonságosan lehet vásárolni egyes internetes áruházakban – például a www.konyvnet.hu és a www.viragposta.hu címeken.

A debitcode egy olyan – főleg plasztik kártyákon megtalálható – tizennyolc karakteres vonalkód, melyekre elektronikus vásárlási utalványokat lehet feltölteni. Ezek az e-voucherek alkalmasak arra, hogy azzal a felhasználók számtalan webáruházban biztonságosan, gyorsan, kényelmesen vásároljanak. Azoknak az áruházaknak a listája, ahol már lehetőség van így vásárolni, ide kattintva érhető el.

A vásárláshoz természetesen előtte fel kell tölteni a megfelelő összeget a kártyára – ez 3 ezertől 100 ezer forintig terjedhet. A kártya feltölthető a CIB Bankon keresztül bármely bank által kibocsátott bankkártyával (erről leírás ezen az oldalon olvasható); átutalással (a fenti linken található az OBON logója, arra kattintva érhető el az a számlaszám, ahová utalni lehet a feltölteni kívánt összeget. A kártya feltölthető személyesen bármely OTP-bankfiókban, és hamarosan a BKV-pénztárakban és a várhatóan az OTP bankautomatáin keresztül, valamint sms-küldéssel is.

Az MKT tagsági kártyája természetesen akkor is jó szolgálatot tehet, ha valaki „csak” a kártyán lévő EDC-logóval igénybe vehető vásárlási kedvezmények miatt veszi elő a tárcájából. A kártya ugyanis országszerte mintegy ezer kereskedőnél, illetve szolgáltatónál átlagosan 11,4% százalék vásárlási kedvezményt, árengedményt nyújt az MKT-tagok részére. A kedvezményt nyújtó áruházak aktuális listája és a kedvezmény mértéke ide kattintva érhető el.