Az önkormányzati gazdálkodás nehézségeiről szervezett konferenciával együtt megtartotta tisztújító közgyűlését az MKT Pénzügyi Szakosztálya. A szakosztály új elnöke Farkas István, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnöke lett. A titkári teendőket a jövőben is Vajda Zoltán látja el.

Amit a legkiválóbb makroközgazdászok sem ismernek: az önkormányzati gazdálkodás nehézségei Magyarországon – ezzel a címmel tartotta meg számottevő érdeklődés mellett szakmai konferenciáját április 14-én, hétfőn a Kossuth Klubban az MKT Pénzügyi Szakosztálya. A rendezvényen Lóránt Zoltán, az Állami Számvevőszék főigazgatója, Pitti Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetemi kutató professzora és Vigvári András, az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézetének munkatársa osztotta meg ezzel a rendkívül izgalmas témával kapcsolatos gondolatait a jelenlévőkkel. A rendezvényről az Origó és a Világgazdaság is beszámolt.

A szakmai programot követően tartotta meg a szakosztály a tisztújítását. A jelenlévők egyhangúlag választották meg a szakosztály új elnökét, Farkas Istvánt és a szakosztály régi-új titkárát, Vajda Zoltánt. A jelenlévők abszolút többséggel választották meg a pénzügyi szakosztály elnökségének tagjait: Balázs Ágnest, Balogh Imrét, Csepi Lajost, Hardy Ilonát, Hegedűs Évát, Náray Lászlót, Riecke Katalint, Salgó Istvánt, Sivák Józsefet és Tétényi Tamást.