A kis- és középvállalkozói szektor tájékozódását kívánja segíteni az október 11. és 13. között Budapesten, a SYMA-csarnokban megrendezendő Adóexpó, amelynek témája természetesen az adó és annak minden lehetséges gazdasági, jogi, társadalmi, technikai, pénzügyi és sok más egyéb vonzata. A rendezvényre a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai – a tagsági igazolványuk felmutatásával – kedvezményes belépőt válthatnak.

A SYMA csarnokban megrendezendő konferencia és kiállítás elsődleges célja, hogy a kis- és középvállalkozások részére átfogó képet adjon az adózás hazai és európai gyakorlatáról, és előmozdítsa az adózásban érintett valamennyi szereplő között a zökkenőmentes kommunikációt. A rendezvény kiemelt célja az is, hogy segítse az adózási morál javulását, és egyértelművé váljon, hogy az adótörvények, a különféle gazdasági-jogi szabályozók megismerése és betartása minden gazdasági szereplő alapvető érdeke.

Az első Adóexpóra mintegy 10 ezer látogatót várnak a szervezők. A rendezvényen részt vesz Kovács László, az Európai Bizottság adóügyi biztosa és Richard Sulik, a szlovák adórendszer kidolgozója is. Az előadók és a szakmai támogatók között van a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, az APEH, az OKISZ, a VOSZ, a Könyvelők Országos Egyesülete, a BKIK, a Joint Venture Szövetség, az Ernst & Young, több kiadó, valamint számos szakmai szervezet és informatikai cég.

A fórumokon egyebek közt szó lesz az adótörvények és az adóellenőrzés változásáról, a hatályos adótörvények értelmezéséről, Magyarország és a környező országok adórendszerének összehasonlításáról, új vállalkozások és külföldi székhelyű cégek alapításáról, az üzleti terv készítéséről, a könyvelők és a könyvviteli szolgáltatók felelősségéről, a támogatásokról, pályázatokról és egyéb forrásszerzési lehetőségekről és ezek adóvonzatairól, valamint a kkv-k által igénybe vehető banki és biztosítási szolgáltatásokról is.

Az Adóexpóra a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai – a tagsági igazolványuk felmutatásával – 1500 forint helyett 1000 forintos áron válthatnak napijegyet.

Bővebb információ: www.adoexpo.hu