Elkészült a Magyar Közgazdasági Társaság új tagsági igazolványa, amely a korábbiaknál sokkal szélesebb körben nyújt vásárlási kedvezményt a tagjainknak. Az új kártyákat októberben postázza az MKT titkársága.

Az új tagsági igazolványon megtalálható az Euro Discount Club (EDC) ezüst emblémája, így közel száz üzletben, szolgáltatónál másfél-kétszeres – átlagosan 11,4 százalékos – kedvezményeket vehet igénybe az ország szinte minden pontján. Az EDC kedvezményt adó partnerei között könyvesboltok mellett többek között divatcikk-, méteráru- és lakberendezési szaküzletek, autóalkatrész- és műszakicikk-áruházak, valamint éttermek is szerepelnek. A kedvezményt adó üzletek listája – régiók szerint csoportosítva – a www.edc.hu/katalogus internetes oldalon található meg.

Az új tagsági kártya emellett internetes vásárlásra is alkalmas. Ehhez a kártya tulajdonosa – egy rövid regisztrációt követően – 3 ezer és 100 ezer forint közötti összegű elektronikus vásárlási utalványt (EVU) tölthet fel az úgynevezett debitcode-jára, és vásárolhat majd vele az interneten – a bankkártyánál biztonságosabb feltételekkel. E szolgáltatásról bővebb tájékoztatás a www.debitcode.com internetes oldalon található.

Az új tagsági igazolvány bevezetésével természetesen a régi kártya nyújtotta kedvezmények sem vesznek el. Az érvényesség lejártáig a korábbi feltételekkel használható a régi MKT-kártya is. Már csak ezért is – és nem csak emlékbe – érdemes megőrizni az eddigi fehér-kék plasztiklapot.