A napokban hagyta el a nyomdát a 40. Közgazdász-vándorgyűlés kötete, mely az MKT és a Világgazdaság együttműködésében készült.

Modernizáció és jólét a magyar gazdaságban és társadalomban címmel rendezte meg az MKT 2002. évi közgazdász-vándorgyűlését, és ugyanezt a címet viseli a mintegy 40 előadást tartalmazó kötet is.

E rangos szakmai rendezvényen kutatók, állami vezetők és politikusok, vállalati és banki szakemberek adtak átfogó képet arról, mennyire haladt előre Magyarországon a gazdasági és társadalmi modernizáció, mennyire versenyképes gazdaságunk. A vándorgyűlés idején már a végéhez közeledett az a sokat emlegetett „száz nap”, s így a kormány számot adhatott a közgazdász-társadalom képviselőinek arról, mennyit teljesített ígéreteiből, és melyek a konkrét tervei a közeljövőre.

Az előadók hat szekcióban, több szempontból közelítették meg a modernizáció és jólét kérdéskörét, összefüggéseit. A szekciók címe: 1. Gazdaságnövekedési kilátások – fejlődési távlatok; 2. Versenyképesség a gazdaságban és a pénzintézeti szférában; 3. Állami szerepvállalás a gazdaságban és a jóléti rendszerekben; 4. Felzárkózás és EU-csatlakozás; 5. Informatikai felzárkózás és modernizáció.

A kötet érdekessége, hogy kilenc jelenlegi, illetve volt miniszter gondolataival is megismerkedhet az olvasó.

A kötet megrendelhető a Zöld Újság Rt.-nél. Telefon: 212-3857, fax: 375-4191, e-mail: vgterjesztes@vilaggazdasag.hu.