//Hervay Rozália lett az SZMKT elnöke

Hervay Rozália lett az SZMKT elnöke

Hervay Rozália közgazdászt választotta elnökének szeptember 13-án, csütörtökön Dunaszerdahelyen megtartott tisztújító közgyűlésén felvidéki testvérszervezetünk, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság.

A 2010 óta dunaszerdahelyi központtal működő szervezet szakmai kiadványok készítése mellett különböző konferenciák szervezésében is részt vett, de az elmúlt években a Baross Gábor Terv kidolgozásával hívta fel leginkább magára a figyelmet.

A társulás szakértői újították fel szakmailag a 2014-ben kiadott gazdaságfejlesztési tervet az elmúlt évben is, amely az alapot szolgálta a Magyarország által kínált gazdaságfejlesztési támogatásnak. Ennek köszönhetően több mint 1500 felvidéki vállalkozó jutott támogatáshoz. 2017-ben a társulás elnöke Lelkes Gábor régiófejlesztési szakember volt, aki idén nyáron lemondott az elnöki pozíciójáról, így a társulást a szeptemberi közgyűlésig Rajkovics Péter vezette.

Eközben a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság idén első alkalommal közgazdász találkozót szervezett júniusban a Selye János Egyetemen, amelyre két nap alatt a Kárpát-medence minden térségéből érkeztek szakemberek. Az előadók sorában ott volt Pleischinger Gyula, a 124 éves múltra visszatekintő Magyar Közgazdasági Társaság elnöke is.

A dunaszerdahelyi közgyűlésen a tagok egyeztettek a konferencia jövő évi folytatásáról és egyéb tervezett rendezvényekről is, majd a tanács tagjainak bővítésére is sor került. Ezt követően a vezetőség egyhangúlag megszavazta Hervay Rozália közgazdászt a társulás elnökének. A szakember több évtizede dolgozik a közgazdaság területén, tavaly ősszel pedig Nagyszombat Megye képviselőjének szavazták meg a választópolgárok. Tervei között szerepel a társaság aktív tagjainak növelése és új szakmai rendezvények megvalósítása. Hervay Rozália két gyermek édesanyja. Családjával Nagyszarván él. Közgazdasági végzettségének köszönhetően vállalkozói tanácsadással foglalkozik.

Megválasztásához ezúton gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

2018-09-21T11:42:56+00:00