///A kulturális szektor foglalkoztatási sajátosságairól

A kulturális szektor foglalkoztatási sajátosságairól

A Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya és a Kultúra-gazdaságtani Szakosztály A kulturális szektor foglalkoztatási sajátosságai címmel tart együttes szakmai rendezvényt 2015. október 8-án, csütörtökön 15 óra 30 perctől a Budapesti Corvinus Egyetem C épületének 664. termében (1093 Budapest, Közraktár utca 4-6.).

Címadó előadásában Tóth Ákos, a Kecskeméti Főiskola docens ismerteti a kultúra fogalmának eltérő értelmezéseit, bemutatja, hogy a statisztikai szervezetek milyen szempontok alapján készítik el a kulturális szektor foglalkoztatására vonatkozó adatbázisaikat, továbbá összehasonlítást ad az uniós tagállamok kulturális szektorainak foglalkoztatottsági adatairól, külön vizsgálva a poszt-szocialista országok esetében megmutatkozó sajátosságokat. Ezt követően Herboly Domonkos, az Örkény István Színház Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója tart előadást Színházi gazda(g)ság – színházi foglalkoztatás címmel. Az előadásokat követően lehetőség lesz a téma rövid megvitatására. A fórum moderátora Bagó József, a Belügyminisztérium szakmai tanácsadója, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a részvételi szándékát szíveskedjék legkésőbb 2015. október 6-án 14 előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu email-címen.

2015-10-08T03:07:02+00:00