A Magyar Közgazdasági Társaság május 19-i, országos tisztújító küldöttgyűlését megelőzően ezekben a hetekben tartják meg tisztújító közgyűléseiket az MKT szakosztályai és megyei szervezetei.

Birinyi József népzenekutatót választotta elnökévé február 4-i ülésén a Kultúra-gazdaságtani Szakosztály, a korábbi elnök, Magyari-Beck István professzor a szakosztály tiszteletbeli elnöke lett. A Kultúra-gazdaságtani Szakosztály titkári feladatait a jövőben is Monostoriné Bacsó Anna építész látja el.

Újjáalakult február 28-án a Hoós János halála óta nem működő Társadalomgazdaságtani Szakosztály, amelynek elnöke a korábbi szakosztályi titkár, Trautmann László lett, a szakosztályi titkári feladatokat pedig Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár gazdasági vezetője látja el.

Vass Csaba szociológus, médiakutató lett az MKT Társadalom-gazdaságtani Szakosztályának elnöke – ő Bogár Lászlót váltotta ezen a poszton, aki mostantól a szakosztály alelnöke. A március 6-i tisztújító közgyűlésen a szakosztály titkárává ismét Szalay Zsuzsannát, a BCE adjunktusát választották a tagok.

Nem hozott változást az elnöki és a titkári poszton sem az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának március 21-i tisztújító közgyűlése: a tagok döntése értelmében a szakosztály elnöke továbbra is Ferkelt Balázs, a BGE tanszékvezető egyetemi docense, az MNB Oktatásfejlesztési és Továbbképzési Főosztályának vezetője, míg a szakosztály titkára a jövőben is Szabó Péter, a METRO Magyarország Kft. kontrollere.

Továbbra is Borbély Attila, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola rector emeritusa, az MKT Felügyelőbizottságának tagja látja el az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának elnöki feladatait. A szakosztály társelnöke Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja lett. A március 21-én, Debrecenben megtartott közgyűlésen a szakosztály titkárává Gergics Tündét, a Költségvetési Tanács szakértőjét választották a tagok. (A rendezvényről a HajdúPress beszámolója itt olvasható.)

Megtartotta tisztújító közgyűlését az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztálya. A március 22-i rendezvényen ismét Zöldréti Attilát, a FÖMI gazdasági főigazgatóját választották elnökké, Fertő Imre akadémiai doktort, egyetemi tanárt pedig társelnökké a tagok. A szakosztály titkára továbbra is Szelényi Endre, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára.

Nem történt változás az MKT Heves Megyei Szervezetének március 22-i, egri tisztújításán sem: továbbra is Csontos Sándor, az MKB Bank Zrt. fiókigazgatója tölti be a szervezet elnöki posztját, a titkári feladatokat pedig Soós Gabriella, az Eszterházy Károly Egyetem tanársegédje látja el.

Tisztújítást tartott március 27-én az MKT Veszprém Megyei Szervezete is. A Pannon Egyetemen megtartott rendezvényen elnöknek Szikszai Szabolcsot, a Pannon Egyetem Közgazdasági Intézetének megbízott intézetigazgatóját, a Pénzügytan Intézeti Tanszék vezetőjét, a Közgazdaságtan Intézeti Tanszék egyetemi docensét, alelnöknek Neumanné Virág Ildikót, a Pannon Egyetem Nemzetközi Gazdaságtan Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensét, titkárnak pedig Banász Zsuzsannát, a Pannon Egyetem Kvantitatív Módszerek Tanszékének egyetemi adjunktusát választották meg a tagok.

Szolnokon az elnök és a titkár személyében nem hozott változást a március 29-én megtartott tisztújítás: az MKT Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének elnöke továbbra is Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszegyár Zrt. gyárigazgatója, titkára pedig Szűcs Ferenc nyugalmazott bankigazgató. (A Szolnok TV tudósítása ide kattintva megtekinthető, a Szoljon.hu beszámolója pedig ide kattintva olvasható.)

Zalaegerszegen ugyancsak március 29-én tartottak tisztújítást. Az MKT Zala Megyei Szervezetének elnöke továbbra is Berta László, a ZALACO Sütőipari Zrt. vezérigazgatója. A szervezet titkárának Réti Petrát, a Zala Takarékszövetkezet pénzügyi és számviteli referensét választották a tagok. (A tisztújításról beszámolt a Zalaegerszegi Városi TV – a tudósítás ide kattintva megtekinthető, a ZAOL.hu tudósítása pedig ide kattintva olvasható.)

Csaknem változatlan maradt az MKT legnagyobb szakosztályának, a Pénzügyi Szakosztálynak a vezetése is. A budapesti Kossuth Klubban március 29-én megtartott tisztújításon az eddigi elnöknek, Nagy Mártonnak, azMNB alelnökének szavaztak bizalmat a tagok. A szakosztály titkára Lóga Máté, az MNB közgazdásza lett, a korábbi titkár, Nagy Viktória, az MKB Bank Zrt. ügyvezető igazgatója a szakosztály elnökségi tagjaként folytatja a munkáját.

A jövőben is Szabó Zoltán, a Ghibli Kft. ügyvezetője látja el a Logisztikai Szakosztály elnöki feladatait. A március 30-i tisztújításon továbbra is Kunyik Csabát bízták meg a titkári feladatok ellátásával a tagok.

Nem hozott személyi változást a március 31-i tisztújítás az MKT Csongrád Megyei Szervezeténél sem. A tagok ismét Troján Tamást, a Magyar Nemzeti Bank elemzőjét választották elnöknek, a titkári feladatokat pedig továbbra is Szakács Kornél, a Fundamenta személyi bankára látja el.

Bihall Tamásnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének szavaztak ismét bizalmat az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének tagjai a Miskolcon március 31-én megtartott tisztújító közgyűlésen, így elnökként újabb három évre ő irányíthatja a szervezet munkáját. A titkári feladatokat továbbra is Lukács Edit Gabriella látja el. (A Borsod Online tudósítása ide kattintva olvasható.)

Nem hozott változást az MKT Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének április 4-i tisztújító közgyűlése sem: a tagok ismét Mádi Zoltánt, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének vállalati üzletágvezetőjét választották elnöknek, a titkári feladatokat pedig a jövőben is Harsági Tünde látja el. (A tisztújító rendezvényről a Nyíregyházi Városi TV tudósítása ide kattintva, a Kölcsey TV tudósítása ide kattintva, a Szabolcs Online beszámolója pedig ide kattintva található.)

Továbbra is Láng Róbert, az Advaltech QSCH Kft. diszponense irányítja elnökként az MKT Baranya Megyei Szervezetének munkáját. A tagok az április 4-i, pécsi tisztújító rendezvényen megerősítették a megyei szervezet titkári posztján Harkai Patrícia Lillát, a Pécsi Tudományegyetem közgazdász hallgatóját is.

Megtartotta szakmai konferenciával egybekötött, tisztújító közgyűlését az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztálya. Az április 5-i rendezvényen a tagok ismét Czakó Erzsébetet, a Budapesti Corvinus Egyetem GTK Vállalatgazdaságtani Intézetének igazgatóját választották elnöknek. A titkári feladatokat eztán is Kozma Miklós, a BCE GTK Vállalatgazdaságtani Intézetének egyetemi docense látja el.

Nem változott az elnök és a titkár személye az MKT Munkaügyi Szakosztályánál sem. Az április 6-i, szakmai konferenciával egybekötött, tisztújító rendezvényen a tagok ismét Bagó Józsefnek, a Belügyminisztérium szakmai tanácsadójának szavaztak bizalmat az elnöki poszton, titkárnak pedig újraválasztották Józsa Mártát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csoportvezetőjét.

Az Ellenőrzési Szakosztály április 11-i tisztújító közgyűlésén a tagok továbbra is a szakosztály eddigi elnökének, Zsakó Enikőnek, az OTP Bank Nyrt. ügyvezetőigazgató-helyettesének szavaztak bizalmat. A szakosztály titkári feladatait a jövőben Lévai Tamás, az Unicredit Jelzálogbank Zrt. belső ellenőrzési vezetője látja el.

Nem hozott változást az elnök és a titkár személyében az Informatikai Szakosztály április 21-i tisztújító közgyűlése. A szakosztály elnöke továbbra is Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai üzletfejlesztési igazgatója, a szakosztályi titkári feladatokat pedig újabb három évre Szűcs László, a Nord-Paper cégcsoport operatív igazgatója látja el.

(A megyei szervezetek és szakosztályok tisztújító közgyűléseinek eredményéről ezen az oldalon folyamatosan beszámolunk.)

Közelgő tisztújító rendezvények

Szervezet Időpont Helyszín Előadó
Egészségügy- és Egészség-gazdaságtani Szakosztály 2017. 04. 25. Budapesti Corvinus Egyetem
Fejlesztéspolitikai Szakosztály 2017. 04. 25. az MKT közösségi tere, Eiffel Palace Irodaház Vértes András elnök, GKI Zrt., László Csaba partner, KPMG
Felelős Vállalatirányítás Szakosztály 2017. 05. 03. Budapesti Értéktőzsde Végh Richárd elnök-vezérigazgató, BÉT Zrt.